Arda woont samen met haar hond en kat, waar ze beiden veel van houdt. Na het recente verlies van haar man en haar tweede hond, vinden ze extra veel steun bij elkaar. Arda deelt haar ervaringen met haar huisdieren en de essentiële rol die de Dierenvoedselbank speelt in hun leven.

“Mijn hond is een mix van een Golden Retriever-Rottweiler vader en een Boxer moeder, waardoor hij een beetje op een Stafford lijkt,” legt ze uit. “Ik heb hem sinds hij een puppy was. Hij is verdrietig, want we hebben zijn maatje, die van dezelfde vader was maar een andere moeder had, onlangs laten inslapen.” De band tussen de twee honden was onverbrekelijk en ze waren onafscheidelijk tot aan het recente overlijden van de ene. “Hij heeft wekenlang gejankt toen zijn maatje overleed,” vertelt Arda.

Dierenliefde

Naast de honden heeft Arda ook een kat in huis, die eveneens mede afhankelijk is van de hulp van de Dierenvoedselbank voor voeding. Over haar vijftigjarig huwelijksjubileum met haar man vertelt ze: “Op 8 februari waren we vijftig jaar getrouwd en we hebben nog geen dag zonder honden of katten geleefd. Vroeger hadden we wel zes dieren tegelijk, dus dierenliefde is iets wat we altijd gedeeld hebben.”

Toewijding

Arda’s toewijding aan haar dieren is duidelijk. “Al heb ik zelf geen eten, de dieren krijgen altijd wat,” zegt ze vastberaden. “Hij krijgt altijd lekkere stukjes eten van ons zelf, dus ik heb nog heel wat voer van de dierenvoedselbank over.” Haar eerste contact met de Dierenvoedselbank kwam via een vriendin. “Toen ik via een vriendin hoorde ik over de Dierenvoedselbank en heb me ingeschreven,” herinnert ze zich.

Dierenvoedselbank

De Dierenvoedselbank betekent veel voor haar. “Ik ben blij dat ik het heb voor de poes en de hond. Wat ik over heb, krijgt mijn zoon, die ook niet veel geld heeft,” legt ze uit. “Mijn dieren hebben nog nooit een dag geen eten gehad.” Ze herinnert zich haar eerste keer bij de Dierenvoedselbank nog goed: “Ze zijn heel lief, heel aardig. Ze waren ook erg lief voor me toen mijn man was overleden. Het is een fijne plek om te komen.”

De Dierenvoedselbank is er om mensen zoals Arda te helpen. Zodat ze hun geliefde huisdier kunnen houden.

Zelf hulp aanvragen?

Klik dan hier.

Help je ons helpen?

Met een financiële bijdrage of een donatie van dierenspullen worden we erg blij? We kunnen hiermee heel veel mensen blij maken. Meer informatie over doneren vind je hier.

Koekies? Wij lusten ze graag, jij ook? Klik dan op accepteren.