Over de Dierenvoedselbank?

 

Wie zijn wij?

Help ons helpen

Doneer

Word Vrijwilliger

Contact

Ons verhaal

Hoe het ooit begon

De stichting is in 2016 opgericht. De eerste uitgifte werd gedaan vanuit de slaapkamer van een Wageningse flat van één van de oprichters. We zagen wat het voor mensen betekende om noodgedwongen afscheid te moeten nemen van hun huisdieren.

Voor sommige mensen is de liefde voor hun huisdier te vergelijken met de liefde voor een kind. Dit noodgedwongen afscheid is voor ons ondenkbaar en we zullen dit altijd proberen te voorkomen.

Inmiddels staan we als dierenvoedselbank 150 gezinnen bij en helpen we daarmee in totaal ongeveer 250 huisdieren. Om de week komen de diereneigenaren bij ons langs en we zien het aantal stijgen.

Onze droom is om in deze groeiende nood uitkomst te bieden.

Aantal klanten

Aantal huisdieren

Aantal uitgiftepunten

Aantal vrijwilligers

Wat we doen

Ondersteuning

Wij helpen mensen in financiële nood die tijdelijk hulp nodig hebben bij het levensonderhoud en andere spullen voor hun huisdier(en).

Donaties

Wij zijn als Stichting afhankelijk van jouw steun om mensen met huisdieren te helpen. Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil.

Vrijwilligers

De Stichting kan niet bestaan zonder onze  vrijwilligers in het bestuur, op onze uitgiftepunten en marketing. Interesse? Kijk bij onze vacatures.

Onze locaties

We geven dierenvoeding en andere spullen voor huisdieren uit aan onze klanten op onze locaties in Wageningen, Renkum, Ede, Rhenen, Veenendaal.

Onze missie

In de schaduw van tegenslag schijnt soms het licht van onverwachte hoop. Voor Jan, wiens leven plotseling een onverwachte wending nam, zijn zijn huisdieren meer dan alleen dieren; ze zijn zijn familie, zijn steun en toeverlaat in moeilijke tijden. Na het verlies van zijn baan en uiteindelijk zijn woning, stond Jan voor de hartverscheurende beslissing om ook afscheid te moeten nemen van zijn geliefde viervoeters. Maar dankzij de steun van de Dierenvoedselbank kon hij deze laatste bron van vreugde en troost behouden.

De Dierenvoedselbank streeft ernaar om mensen zoals Jan te ondersteunen, die door financiële nood gedwongen zijn om afscheid te nemen van hun dierbare huisdieren. Wij geloven dat de band tussen mens en dier heilig is en in tijden van crisis een bron van kracht kan zijn. Met de hulp van donaties en vrijwilligers bieden wij voedselhulp aan huisdierbezitters die tijdelijk niet in staat zijn hun dieren te voeden.

Onze jaarrekeningen

Download hier onze jaarrekening 2023.

Download hier onze jaarrekening 2022.

Download hier onze jaarrekening 2021.

Download hier onze jaarrekening 2020.

Download hier onze jaarrekening 2019.

Download hier onze jaarrekening 2018.

Download hier onze jaarrekening 2017.

Download hier onze jaarrekening 2016.

Ik ben echt ontzettend blij met de Dierenvoedselbank en kan me niet meer voorstellen hoe het zou zijn zonder hun hulp.

- Marlous Dekker

Doneer vandaag nog

€10

€25

€50

€100

Anders

Vragen? Neem contact op.

Koekies? Wij lusten ze graag, jij ook? Klik dan op accepteren.