Astrid, een levendige 59-jarige vrouw, deelt haar hart en huis met twee bijzondere huisdieren: Flookje, een chihuahua, en Mito, een rosé kaketoe. Deze twee speelse metgezellen brengen vreugde en gezelschap in het appartementencomplex waar Astrid woont.

Plezier

“Flookje, mijn kleine chihuahua, is al zeven jaar bij me. Hij brengt me zoveel plezier,” zegt Astrid. “Hij is echt een sociaal hondje, iedereen in het complex kent hem en hij kent iedereen.” Astrid vertelt dat ze Flookje heeft gekregen van een fokker die niet goed voor hem zorgde. Als dierenliefhebber kon Astrid dit niet over haar hart verkrijgen. Flookje ging mee naar huis!

Naast Flookje heeft Astrid ook Mito, een rosé kaketoe. “Mijn dochter heeft Mito als een klein babytje gekocht.” legt Astrid uit. “Hij heeft zeven jaar bij mijn dochter gewoond, maar om bepaalde redenen is hij bij mij terechtgekomen.” Mito is een lieve vogel, hoewel hij in het begin altijd een beetje verlegen is, net als toen wij langskwamen voor de fotoshoot. “Maar als hij je eenmaal kent, is hij erg gezellig en aanwezig. Hij kan zelfs praten! Hij zegt vaak ‘Mito lekker’. Hij is beroemd hier in het complex; iedereen kan zijn stem horen.” Astrid lacht terwijl ze over Mito praat.

Dierenvoedselbank

Het gesprek verschuift naar de Dierenvoedselbank en hoe Astrid hiermee in aanraking is gekomen. “Vorig jaar hoorde ik over de Dierenvoedselbank op mijn werk bij de Meerpaal.” legt ze uit. Ze zat zelf krap bij kas en moest alle dubbeltjes omdraaien om haar geliefde dieren een fijn leven te bieden. Daarom besloot ze een gesprek aan te gaan met de Dierenvoedselbank. “Nu haal ik voedsel op voor zowel Mito als Flookje, en soms speeltjes en andere benodigdheden. Hij heeft laatst ook een spiegel gekregen van de Dierenvoedselbank, en wanneer hij in de spiegel kijkt, denkt hij dat hij gezelschap heeft van een andere kaketoe!”

Glinstering in haar ogen

Met een glinstering in haar ogen deelt Astrid nog een leuke anekdote: “Ik heb een elektrische voerbak gekregen van de Dierenvoedselbank, speciaal voor katten. Maar ik gebruik hem voor Flookje! Wanneer hij het geluid hoort dat het maakt, sprint hij er naartoe omdat hij weet dat er iets lekkers op hem wacht. Heel grappig!”

De Dierenvoedselbank is er om mensen zoals Astrid te helpen. Zodat ze hun geliefde huisdier kunnen houden.

Zelf hulp aanvragen?

Klik hier.


Help ons helpen

Een financiële bijdrage, dierenvoeding of andere spullen voor huisdieren doneren? Klik hier.

Koekies? Wij lusten ze graag, jij ook? Klik dan op accepteren.