Daniëlle is een dierenliefhebster in hart en nieren. Ze deelt haar leven met een kleurrijk gezelschap bestaande uit maar liefst 5 katten en een hond. Zij én haar kinderen zijn gek op ze. “Met de dieren in huis is het altijd een gezellige boel!”

“Mijn huisdieren betekenen enorm veel voor me.” begint Daniëlle. “Het begon met drie poesjes, en onze hond Misha uit Roemenië. Later hebben we nog een kat van de straat gered en is er thuis nog een kat geboren.”

Rugzakje

Naast de katten is er dus Misha, een bijzondere hond met een rugzakje. “Misha is een Roemeense straathond, een kruising tussen een Pyrenese Berghond en een Border Collie,” vertelt Daniëlle. “Ze was eigenlijk niet bestemd voor ons gezin, maar we werden smoorverliefd op haar en mochten haar adopteren.” Misha kampte in het begin met ernstige verlatingsangst, wat leidde tot het vernielen van spullen. “Maar nu gaat het heel goed met haar,” voegt Daniëlle toe. “Ze is een lieve, rustige hond die zelden blaft. “

Éénkennig

Daniëlle deelt haar huis met haar twee dochters, waarvan de jongste 7 jaar oud is en de oudste 12. De liefde voor dieren is duidelijk doorgegeven, en de oudste is enthousiast om te helpen met het uitlaten van Misha. “Vroeger was Misha erg éénkennig, waardoor alleen ik haar mocht uitlaten. Inmiddels kan mijn oudste dochter helpen, en dat vindt ze geweldig.”

Liefde en harmonie

Voor Daniëlle betekenen haar huisdieren alles, ze kan zich haar leven niet meer zonder hen voorstellen. “Ze zijn er gewoon altijd, en dat is super gezellig.” lacht Daniëlle. Het hebben van zoveel dieren in huis lijkt geen probleem te zijn, want er heerst liefde en harmonie tussen hen. “Eén van de katten gaat altijd mee met het uitlaten van de hond,” merkt Daniëlle op. “En soms liggen de hond en de katten samen, wat er ontzettend schattig uitziet.”

Dierenvoedselbank

Het gesprek verschuift naar de Dierenvoedselbank en hoe Daniëlle hiermee in aanraking is gekomen. “Na mijn scheiding bevond ik me financieel in zwaar weer,” legt ze uit. “Een vriendin van me, mede-oprichtster van de Dierenvoedselbank, moedigde me aan om hulp te vragen. “Ik moest echt een drempel over om hulp te vragen, maar ik ben zo blij met de Dierenvoedselbank.”

Impact

De Dierenvoedselbank heeft een enorme impact gehad op Daniëlle en haar huisdieren. “Ze hebben ons enorm geholpen, zoals met het steriliseren van drie katten,” vertelt ze. “De kosten waren hoog, maar de Dierenvoedselbank heeft de behandeling mogelijk gemaakt. Ook Misha had medische zorg nodig, wat ruim duizend euro aan dierenartsrekeningen met zich meebracht. Michel van de Dierenvoedselbank heeft alles op alles gezet en uiteindelijk via verschillende instanties de kosten kunnen dekken. “Als ze me niet hadden geholpen, had ik Misha in moeten laten slapen. Dat zou mijn hart echt hebben gebroken.”

Steun

Daniëlle waardeert de Dierenvoedselbank enorm voor de steun en zorg die ze bieden. Ze beschouwt hen als een onschatbare bron van hulp en begrip. “Ik zou echt niet weten wat ik zonder hen had gemoeten.” besluit ze.

De Dierenvoedselbank is er om mensen zoals Daniëlle te helpen. Zodat ze hun geliefde huisdier kunnen houden.

Zelf hulp aanvragen?

Klik hier.


Help ons helpen

Met een financiële bijdrage, doneren van spullen of jouw inzet. Klik hier.

Koekies? Wij lusten ze graag, jij ook? Klik dan op accepteren.