Ingrid woont samen met haar kinderen, drie katten en Rottweiler Zicco. Ze deelt met ons Zicco’s bijzondere verhaal, het verhaal van hun geliefde ‘grote sukkel’, die in tegenstelling tot zijn indrukwekkende voorkomen, niets meer is dan een grote, liefdevolle baby.

“Zicco kwam in augustus 2019 bij ons,” begint Ingrid. “We haalden hem op van een boerderij, waar hij buiten rondliep met twee andere honden. Hij was op Marktplaats aangeboden als waakhond, maar hij bleek geen echte waakhond te zijn. Onze oudste zoon kon gemakkelijk tussen de honden door lopen. Zicco was ook direct lief voor onze jongste kindje, dus hij ging mee naar huis. Het verhaal ging dat hij bij een failliet bedrijf hoorde en bij de inboedel kwam.”

Verliefd

Destijds werd Zicco op ongeveer 3,5 jaar geschat, dus nu is hij rond de 8 jaar oud. Ingrid vertelt over haar vorige ervaringen met het ras: “Ik had vroeger al eens een Rottweiler gehad, dus was ik al een beetje verliefd op het ras. Na het overlijden van mijn kleine Jack Russell, die 17,5 jaar werd, dacht ik dat ik geen hond meer zou nemen.” Maar Ingrid’s huidige partner wist hoeveel ze van Rottweilers hield, dus gingen ze kijken. “We dachten: als het niks is, dan is het niks. Maar toen kwam Zicco en we hebben geen moment spijt gehad. Hij is een beetje lomp, maar ongelofelijk leuk.”

Bijzondere band

Zicco heeft een bijzondere band met de kinderen in het gezin. “Hij wil ze echt beschermen, en dat betekent dat we geen andere kinderen over de vloer kunnen hebben. Maar onze eigen kinderen kunnen heel veel met hem doen; spelen, knuffelen en naast hem in slaap vallen.”

Dierenvoedselbank

Ingrid heeft veel aan de Dierenvoedselbank gehad, en nog steeds. “Het is echt een uitkomst. We krijgen niet alleen voeding, maar ook kauwbotten en dergelijke, dure dingen die je anders niet kunt kopen. Dus ik ben er altijd heel blij mee.” Ingrid herinnert zich haar eerste bezoek aan de Dierenvoedselbank nog goed. “Ik vond het erg spannend. Je weet niet hoe alles werkt. Maar ik kon een emmertje krijgen en die vullen met benodigdheden. Ik kreeg brokjes en allerlei dingetjes mee. En Zicco is gek op tennisballen. Hij vindt ze geweldig, maar bij ze ook vaak kapot. Daarom kreeg ik elke keer weer een voorraadje tennisballen mee. Geweldig!”

Ingrid wil graag haar waardering uitspreken voor de Dierenvoedselbank en haar vrijwilligers: “Ik wil de mensen van de Dierenvoedselbank hartelijk bedanken voor hun inzet. Wat ze mogelijk maken is ongelooflijk.”

De Dierenvoedselbank is er om mensen zoals Ingrid te helpen. Zodat ze hun geliefde huisdier kunnen houden.

Zelf hulp aanvragen?

Op deze website kun je lezen hoe je dit kunt doen. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Help ons helpen

Met een financiële bijdrage, dierenspullen doneren of je aanmelden als vrijwilliger.

Klik dan hier.

Koekies? Wij lusten ze graag, jij ook? Klik dan op accepteren.