Lisanne woont samen met haar man, drie kinderen en nog een gezellige dierenboel: 2 honden, 2 katten, een konijn en een hamster. Ze kan zich geen leven meer zonder dieren voorstellen: “Dat lijkt me zo kaal!”

Gezellige drukte

Bij Lisanne thuis is het nooit saai. Haar wens om een chihuahua te hebben kwam uit toen Binkie als pup hun gezin kwam verrijken. Daarna kwam de bordercollie Pippie, de favoriet van Lisanne’s man, waardoor ze nu een dynamisch duo hebben. Ondanks de uitersten in ras, vinden de dieren hun plekje in het gezin. Binkie en Pippie hebben verschillende energielevels, maar dit voegt alleen maar karakter toe aan de huiselijke harmonie.

De 2 katten, het konijn en de hamster maken het gezelschap compleet. “Ik was eigenlijk geen kattenmens, maar mijn man wel. Toen we voor mijn schoonzusje een kitten gingen halen kwam het idee om er ook één te halen als verrassing voor mijn man. Daar wilde ik het bij laten, maar toen kwam het idee er via de familie nóg een lief katje op ons pad. We werden verliefd en daarom hebben we nu 2 katten!”

Kennismaking met de Dierenvoedselbank

De weg naar de Dierenvoedselbank kwam voort uit financiële uitdagingen. Lisanne en haar gezin belandden in de schuldhulpverlening en werden doorverwezen naar de normale voedselbank. Daar zagen ze de flyers van de Dierenvoedselbank. “De eerste keer dat ik naar de Dierenvoedselbank ging was direct een leuke verrassing: door Dierendag kreeg ik namelijk niet één, maar twee emmers met voer en andere benodigdheden!”

Dierenvrienden in nood

Voor Lisanne is de Dierenvoedselbank van onschatbare waarde. Het voer en de extra’s, zoals riemen, bakjes en vlooiendruppels, maken een wereld van verschil. Maar ook toen haar kat werd aangereden en de kosten hoog opliepen, is ze geholpen. “Een ondersteunende stichting voor de Dierenvoedselbank heeft een groot deel van de operatiekosten vergoed. Zonder die hulp hadden we haar moeten laten lijden of inslapen. Ik ben erg dankbaar dat dat niet hoefde te gebeuren.”

De Dierenvoedselbank is er om mensen zoals Lisanne te helpen. Zodat ze hun geliefde huisdier kunnen houden.

Zelf hulp aanvragen?

Klik dan hier.

Help ons helpen

Een financiële bijdrage, spullen doneren of jouw inzet. Het is allemaal welkom. Klik hier.

Koekies? Wij lusten ze graag, jij ook? Klik dan op accepteren.