In Wageningen woont Marlous, een vrolijke 35-jarige vrouw met een bijzondere hond genaamd Lesley. Lesley is een kruising tussen een Bordercollie en een King Charles Spaniel en heeft al drie jaar een speciaal plekje in het hart van Marlous en haar 7-jarige dochter. Marlous maakt inmiddels een jaar gebruik van de Dierenvoedselbank.

“Lesley is een geweldige hond. Thuis is ze rustig, maar zodra we naar buiten gaan, is ze niet te stoppen,” zegt Marlous. Ze vertelt dat ze Lesley kreeg van een kennis die niet langer voor haar kon zorgen. Ze was op slag verliefd! Lesley is super slim en speels, en wordt hierdoor nog vaak aangezien voor een puppy, terwijl ze inmiddels vijf jaar is. “Ze is sociaal en iedereen vindt haar leuk en lief, en Lesley is echt onafscheidelijk met mijn dochter” voegt Marlous trots toe.

Karaktertrek

Gevraagd naar een leuke karaktertrek die Lesley heeft, vertelt Marlous lachend: “Als Lesley in het bos loopt, moeten mijn dochter en ik dichtbij elkaar blijven, en anders drijft ze ons weer bij elkaar. Net als een typische Bordercollie. Of ze rent weg, kijkt mij aan, en loopt daardoor tegen iets aan, heerlijk onnozel.”

Dierenvoedselbank

Als ik Marlous vraag hoe ze in aanraking is gekomen met de Dierenvoedselbank, legt ze uit dat dit via iemand op de school van haar dochter is. Deze persoon kende de moeilijke thuissituatie van Marlous, en bracht haar op de hoogte van het bestaan van de Dierenvoedselbank én dat ze waarschijnlijk in aanmerking komt. Marlous maakt inmiddels al ongeveer een jaar gebruik van de Dierenvoedselbank. “Voornamelijk voor voer, af en toe ook voor ontworming of een speeltje. Of als ik een nieuwe lijn of iets dergelijks nodig heb.” legt Marlous uit.

Dankbaar

Marlous benadrukt hoe belangrijk de Dierenvoedselbank is voor haar en haar huisdier. “Ik ben echt ontzettend blij met de Dierenvoedselbank en kan me niet meer voorstellen hoe het zou zijn zonder hun hulp.” zegt ze dankbaar. Ze realiseert zich dat het zonder de Dierenvoedselbank een enorme uitdaging zou zijn om voor Lesley te zorgen.

De Dierenvoedselbank is er om mensen zoals Marlous te helpen. Zodat ze hun geliefde huisdier kunnen houden.

Zelf hulp aanvragen?

Klik hier.

Help ons helpen

Een financiële bijdrage, dierenvoeding of andere spullen voor huisdieren doneren? Klik hier.

Koekies? Wij lusten ze graag, jij ook? Klik dan op accepteren.