Miranda woont in Wageningen samen met haar bonte gezelschap. In haar huis woont Binkey de chihuahua en niet minder dan vier katten! We spraken met haar om meer te weten te komen over de unieke band die ze met haar dieren deelt en hoe de Dierenvoedselbank een verschil heeft gemaakt.

“Ik ben enorm blij met mijn speciale hondje, Binkey.” Ze doen werkelijk alles samen, van boodschappen doen tot uitstapjes en bezoekjes aan vrienden. Binkey is al twee jaar een trouwe metgezel in haar leven. “Ik vind het eigenlijk stom om Binkey mijn kindje te noemen, maar eigenlijk is het wel zo, haha.”

Vier katten

Naast Binkey heeft ze ook nog vier katten. Twee van hen heeft ze zelf grootgebracht, omdat de moederkat te jong was om voor de kittens te zorgen. Onlangs heeft ze nog twee kittens verwelkomd in haar gezin. De band tussen haar hond en de katten is opmerkelijk goed. Ze knuffelen met elkaar en kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Af en toe pikken de katten een hondenbrokje, en andersom.

Dierenvoedselbank

Miranda legt uit hoe ze met de Dierenvoedselbank in aanraking is gekomen. “Ik zat bij de voedselbank vanwege financiële problemen, en daar hoorde ik dat ik ook bij de Dierenvoedselbank terecht kon als ik huisdieren had,” legt ze uit. Ongeveer een half jaar geleden maakte ze een afspraak en sindsdien is de Dierenvoedselbank een belangrijke steun voor haar.

Dankbaar

De Dierenvoedselbank betekent veel voor haar. Ze haalt twee keer per maand haar pakket op, waarmee ze haar huisdieren van voer voorziet. Bovendien kan ze rondkijken voor andere benodigdheden die ze eventueel nodig heeft. Wanneer ze nadenkt over hoe het zou zijn zonder de Dierenvoedselbank, erkent ze dat ze misschien een aantal van haar geliefde dieren zou moeten herplaatsen vanwege de hoge prijzen voor huisdiervoeding. “Daarom ben ik de Dierenvoedselbank enorm dankbaar. Dankzij hen kan ik mijn geliefde dieren dicht bij me houden.”

Zelf hulp aanvragen?

Meer informatie en inschrijven vind je hier.

Help ons helpen

Een financiële bijdrage, dierenvoeding of andere spullen voor huisdieren doneren? Meer informatie vind je hier.

Koekies? Wij lusten ze graag, jij ook? Klik dan op accepteren.