In een huisje in Wageningen woont Remco, een hartelijke man die zijn leven deelt met twee bijzondere katten: Shiba en Draakje. Deze twee viervoetige vrienden zijn niet alleen zijn huisdieren, maar ook zijn steun en toeverlaat tijdens moeilijke tijden.

“Shiba is heel belangrijk voor me,” begint Remco. “Ik kreeg haar van mijn broer nadat mijn stiefvader overleed. Shiba was toen nogal angstig voor anderen, en het kostte haar enige tijd om zich op haar gemak te voelen.” “En toen kwam Draakje,” vervolgt Remco, “In het begin konden ze elkaar niet uitstaan, maar met veel geduld zijn ze nu de beste vrienden.” Shiba en Draakje zijn beiden Europese korthaar katjes en genieten van hun tijd binnen én buiten.

Depressie

Remco brengt tegenwoordig veel tijd thuis door, mede door zijn strijd tegen depressie. Zijn katten vinden regelmatig een plekje op de bureaustoel naast hem in de studio. En als ze buiten zijn geweest, laten ze altijd even weten dat ze er weer zijn door bij Remco te komen kroelen. De band tussen Remco en zijn katten is diep en betekenisvol. “Als ik deze twee katten niet had gehad, zou ik me afvragen waarom ik hier ben,” bekent Remco eerlijk. Het zorgen voor Shiba en Draakje heeft hem geholpen omdat hij nu ook de verantwoordelijkheid had over twee diertjes die hem nodig hadden.

Dierenvoedselbank

Remco legt uit hoe hij bij de Dierenvoedselbank terecht is gekomen. “Ik stond eerst onder curatele, en inmiddels onder bewind. Mijn bewindvoerder heeft voor mij een aanvraag gedaan bij de Dierenvoedselbank,” legt hij uit. Aanvankelijk dacht Remco dat anderen de hulp meer nodig zouden hebben dan hijzelf, maar hij ontdekte al snel de onschatbare waarde ervan.

Impact

De Dierenvoedselbank heeft een aanzienlijke impact gehad op Remco’s leven en op zijn geliefde katten. “In deze tijden van stijgende prijzen kan ik mijn katten niet goed voeden. Ik heb weleens zelf een tijd alleen maar brood gegeten, zodat ik mijn katten wel kon voeren.” zegt Remco. “De Dierenvoedselbank heeft echt het verschil gemaakt, vooral voor mijn katten.”

Gelukkig

Wanneer Remco denkt aan hoe het zou zijn zonder de Dierenvoedselbank, realiseert hij zich dat zijn katten altijd voorrang zouden krijgen. “Ik zet mijn katten altijd boven mezelf als het om eten gaat,” legt hij uit. De Dierenvoedselbank voorziet hem van kattenvoer, natvoer, snoepjes en meer, zodat Shiba en Draakje gezond en gelukkig kunnen blijven.

Zelf hulp aanvragen?

Meer informatie en inschrijven vind je hier.

Help ons helpen

Een financiële bijdrage, dierenvoeding of andere spullen voor huisdieren doneren? Meer informatie vind je hier.

Koekies? Wij lusten ze graag, jij ook? Klik dan op accepteren.